Hygge sem, hygge tam 🧡

Hygge sem, hygge tam 🧡
 
 
 
Ak sa v tomto ročnom období pozriete na akýkoľvek príspevok či reklamu na dekorácie, všade vidíte „Hygge“.
Ale čo vlastne znamená toto slovo?
 
Slovo Hygge pochádza z obdobia okolo roku 1 800, ale rôzne definície siahajú až do stredoveku, keď podobné staronórske slovo znamenalo „chránený pred vonkajším svetom“.
Toto slovo sa ťažko presne vysvetľuje, pretože má široký význam. V skratke však znamená „hrejivá atmosféra“. Hygge je o tom, nájsť si čas na oddych od každodenného zhonu a užiť si chvíle s ľuďmi, na ktorých vám záleží – alebo aj sami so sebou, v pokoji, s radosťou z jednoduchých okamihov.
Hygge často zahŕňa neformálne stretnutia s rodinou alebo blízkymi priateľmi, väčšinou doma alebo na inom pokojnom mieste. Môže to byť večer pri horúcom nápoji, ako je káva alebo čokoláda, bez pevného programu. Oslavujete malé radosti života, možno diskutujete o hlbších témach. Je to príležitosť uvoľniť sa a nechať veci plynúť pomaly.
Predstavte si chladný večer, dážď za oknom, zabalíte sa do deky, zapálite obľúbené sviečky a s teplým čajom či kávou v ruke si užívate pokojný okamih. To je presne HYGGE!
Ak však máte doma malé deti, musíte pracovať alebo jednoducho nemôžete ešte odpočívať, nezúfajte! 
S Bohostyle si môžete vytvoriť hygge atmosféru dopredu, aby ste sa naladili na ten správny hygge čas, keď jednoducho príde.
 
 
 
 
 

 

Pár tipov od nás na vytvorenie Hygge štýlu:
 
🔸 Deky a prehozy – Skvelé na chladné večery s knihou alebo obľúbeným filmom. A čo viac? Teraz sú s 10 % zľavou! A máme aj posledné kúsky vankúšov k dekám.
Vyberte si svoj obľúbený kúsok a privítajte jesenné pohodlie.
🔸 Sviečky  – Doprajte si relaxačnú atmosféru s prírodnými sviečkami s vôňou vhodnou na relax alebo pozitívnu energiu.
Zapáľte si sviečku a nechajte sa unášať jesennou náladou.
🔸 Boho osvetlenie a lampy – Rozjasnite svoje večery teplým svetlom našich boho lámp, ktoré dodajú vášmu domovu hrejivý dotyk štýlu.
Osvetlite svoj domov jemným, prirodzeným svetlom.
🔸 Prikrývky - bavlnené prikrývky na posteľ, ktoré sa dajú využít aj na stenu ako záves. V ponuke sú elegantne čiernobiele alebo farebné. Vzory Buddhy alebo mandaly vnesú pohodu do každej obývačky.
 
 
S láskou váš Bohostyle tím.